Translate

8 Kasım 2015 Pazar

Bitenler #3

Merhabalar,
Yine çokça biten ürün ambalajı biriktirdim sizlerle paylaşmak için. Cilt bakımı ürünleriyle başlayalım.


Avene Trixera Emollient Cream
Çok kuru ve atopik ciltler için olan, dermokozmetik bu ürünü arkadaşım yurtdışından getirmişti. Yüz ve vücut için kullanılabilen bu kremi, ben çoğunlukla vücudum için kullandım. Yüz kreminin ayrı olmasını tercih ediyorum. Nemlendirmesini sevdim. Genel olarak Avene ürünlerini başarılı buluyorum. Daha uygun fiyatlarla vücut nemlendiricileri bulabildiğim için tekrar almayı düşünmeyeceğim bir ürün.   

Avene Rich Hydrating Cream
Turuncukasa online alışverişimde, yine Avene markasına ait aldığım güneş kremiyle birlikte bu testerı göndermişlerdi. Yoğun nemlendirici Tolerance kremi gibi bu kremi de sevdim. Onun kadar olmasa da nemlendirmesini başarılı buldum. Kış aylarında yine Tolerance tercihim olur sanıyorum. Yazısı için tıktık 

Aveda Botanical Kinetics Intense Hydrating Rich Creme
Daha önce hiç Aveda markasına ait bir ürün kullanmamıştım. Marka ile tanışmak için Akasya mağazasına uğradığımda, oradaki bayan oldukça ilgilendi. Cildime baktı ve kuru ciltler için olan botanical serisine ait bu testerı verdi. Çabucak bitiverdiği için, sağlam fikir edinebildiğimi düşünmüyorum. Nemlendirmesinin iyi olduğunu ancak Avene kadar yoğun olmadığını söyleyebilirim. Pahalı bir marka olduğu için alternatiflerine bakacağımı düşünüyorum.
 
Himalaya Herbals Gentle Hydrating Face Wash
Doğal içeriği ve hassas & kuru ciltlere uygun olması söylemi ile almıştım bu yüz yıkama kremini. Ancak o nasıl feci bir kokudur. Kötü kokusunun yanısıra uygulama sonrası yüzümü oldukça gerdi. Bu nedenle ürünü, makyaj fırçalarımı temizlemek için kullandım. Kokusuna tahammül edebilirseniz, iyi bir fırça temizleyicisi olduğunu söyleyebilirim.

Sephora Soothing Cleansing Milk & Instant Refreshing Toner
Seohora'nın, Super Cleansig Trio isimli, 3'lü mini boy setinde yer alıyordu bu ürünler. Yazısını daha önce yazmıştım. (Okumak isterseniz tıktık) Özetle sevmedim.


The Body Shop Nutriganics Foaming Facial Wash
Köpük formundaki bu ürünü, %98 doğal içeriği ile merak edip denemek istemiştim. Makyaj kalıntılarını da temizlemeyi vaadediyor olsa da bu konuda başarılı değil. Vasat vuldum. Tekrar alacağım bir ürün değil. 

Missha Black Ghassoul Peel-off Nose Pack
6 ay gibi kısacık raf ömrü olan bu ürünü zamanında bitiremedim :( Burun üstü ve çevresindeki siyah noktaları temizlemeye yarayan bu maskenin detaylı inceleme yazısını daha önce yazmıştım. Okumak isterseniz tıktık 

Avene Emulsion SPF 50 Güneş Koruyucu Yüz Kremi
Emulsion olanı, normal ve karma ciltlere uygun olduğu için cildimi biraz kurutmuştu. Şimdi aynı markanın kuru ciltlere uygun olan güneş kremini kullanıyorum. Memnunum. 

The Body Shop Mango Body Butter
Yoğun nemlendirme sağladıkları için ve mis kokularıyla Mango ve Coconut benim favori vücut nemlendirme kremlerimden. Özellikle 3 al 2 öde kampanyaları ile, seyahatlar için de ideal olan, 50 ml.lik bu küçük boylarını sık sık alıyorum. 

Kiehl's Creamy Eye Treatment
En sevdiğim göz çevresi kremi. Arada alternatif bulmak için başka markaları denesem de hep bu kreme dönüyorum.
Detaylı yazısı için tıktık 


Listerine Stay White Ağız Bakım Ürünü
Sıradan bir ağız bakım suyu olduğunu düşünüyorum. Şu an Advanced White olanını kullanıyorum. 

 Organix Weightless Hydration Coconut Water Shampoo
Sülfat ve paraben içermemesi ve derinlemesine temizlik sağladığı için bu şampuanı oldukça sevdim. Mis gibi hindistan cevizi kokuyor. Tekrar alabileceğim bir ürün. 

Pantene Argan Yağlı Elixir
Nemli saç uçlarına uygulanan bu bakım yağı, Loreal'in Elixir'ine göre daha ince yapılı olan bir alternatifi.
Loreal'i tercih ederim.

The Body Shop Mango Hand Cream
En sevdiğim el kremlerinden. Mis kokusu ve nemlendirmesi özellikle yaz ayları için ideal.
 
Neutrogena Anti-Ageing Hand Cream SPF 25
Neutrogena'nın kış aşkı serisindeki el ve tırnak bakım kremi, kış aylarındaki favori el kremimdir. Onun hatrına, yazın güneş koruyucu içeren bu kremi denemek istedim. Ancak tek kelimeyle berbat diyeceğim. Ellerimde bıraktığı histen hiç hoşlanmadım, hemen yıkama isteği uyandırıyor. 

Rimmel London Finishing Touch 3D Plumping Top Coat
En sevdiğim top coat olsa da, yarısına geldiğimde kurumaya başlaması ve tırnağa uygularken işkenceye dönüşmesi nedeniyle alternatifini arıyorum. Yarısında çöpe gidiyor malesef.


Yardley London English Rose Deodorant
Gül suyu kokuyor. Biraz olgun bir koku. Kalıcılığı vasat. Tekrar almam.
 
8x4 Pudrasız Deodorant Inspire
8x4'ün yeni serisindeki bir kaç favorimden biri de Inspire. 2 al 1 öde kampanyalarına denk geldikçe alıyorum. 
 Mutlaka şans verin derim.


Rimmel London Instant Tan Air Brush Effect 
Geçtiğimiz son 2 yaz bacaklarımı bronzlaştırmak için bu ürünü kullandım. Ancak hakkını veremedim. Bitiremeden bozuldu, kötü kokmaya başladı. O yüzden çöpe gidiyor. Fena bir ürün değil ancak alternatiflerini deneyeceğim.


 Estee Lauder Double Wear Concealer 
E.L.'in bu kapatıcısını daha önce 'kullandığım kapatıcılar' başlıklı yazımda yazmıştım. (Okumak isterseniz tıktık) Ürünle ilgili fikirlerim değişmedi. Cildimi çokça kuruttuğu için tekrar almam. Fazla kullanamadığım için zamanında tüketemedim.
Kötü kokmaya başladığı için çöpe gidiyor.


Maybelline Falsies Volume Express Black Drama Mascara
En sevdiğim maskaralardan biri. Simsiyah, akma-dökülme yapmıyor. Kısa kirpikleri dahi yakalıyor, tek tek tarıyor. Hacim veriyor, kıvırıyor. Özetle, bir maskarada aradığım her şeyi sağlıyor. Bittikçe ve indirimine denk geldikçe alıyorum.

Koca bir 'bitirdiklerim' kutusuna artık veda edebilirim. :)
Herkese keyifli Pazar'lar..

4 yorum:

  1. Himalaya herbalsın köpük yüz yıkama jelinden ben memnun kaldım kurutma da yaşamadım blogunuzu keşif etkinliğinde gördüm bana da beklerim 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O halde 'cildiniz için uzak durun' söylemimi geri alıyorum :)
      Yorum için çok teşekkürler. Ben de bloğunuzu takibe aldım.

      Sil